Pasakiškai skanu – „naminis“ Crème brûlée

Crème brûlée
Crème brûlée
© Fotolia nuotr.
Pagaminamas per:
60min
Įvertinimas:
3.6667 3
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Gaminimas

Atskirkite kiaušinių trynius nuo baltymų.

Trynius išsukite su cukrumi ir vanilės ekstraktu iki purumo.

Pašildykite grietinėlę ir plakant supilkite į kiaušinių masę. Gerai išplakite.

Gautą masę išpilstykite į 4-6 keramikinius kepimo indelius.

Į skardą įpilkite šilto vandens, sudėkite į ją paruoštus kepimo indelius ir dėkite į iki 170 laipsnių įkaitintą orkaitę apie 30 minučių. masė turi iškepti, bet ne apskrusti.

Ištraukę iš orkaitės, leiskite atvėsti ir dėkite į šaldytuvą mažiausiai valandai.

Tada ant kiekvienos porcijos tolygiai užberkite po 1 arbatinį šaukštelį rudojo cukraus.

Nustatykite orkaitės rėžimą, kad kaitintų tik iš viršaus (dar geriau jei orkaitėje yra skrudinimo grotelės).

Įkaitinkite orkaitę iki 200 - 220 laipsnių.

Sudėkite indelius į skardą aukščiausioje pozicijoje ir kepkite apie 1 minutę, kol cukrus išsilydys ir gražiai paruduos

Naujienų prenumerata
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Rask tau tinkantį receptą

Ingredientai:

7 vnt. Kiaušiniai
350 ml Grietinėlė
70 ml Cukrus
0,5 šaukštelis Vanilės ekstraktas
100 g Rudasis cukrus
Porcijos: 5
Sudėtingumas :