Pasakiškai skanu – „naminis“ Crème brûlée

Crème brûlée
Crème brûlée
© Fotolia nuotr.
Pagaminamas per:
60min
Įvertinimas:
3.6667 3
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Gaminimas

Atskirkite kiaušinių trynius nuo baltymų.

Trynius išsukite su cukrumi ir vanilės ekstraktu iki purumo.

Pašildykite grietinėlę ir plakant supilkite į kiaušinių masę. Gerai išplakite.

Gautą masę išpilstykite į 4-6 keramikinius kepimo indelius.

Į skardą įpilkite šilto vandens, sudėkite į ją paruoštus kepimo indelius ir dėkite į iki 170 laipsnių įkaitintą orkaitę apie 30 minučių. masė turi iškepti, bet ne apskrusti.

Ištraukę iš orkaitės, leiskite atvėsti ir dėkite į šaldytuvą mažiausiai valandai.

Tada ant kiekvienos porcijos tolygiai užberkite po 1 arbatinį šaukštelį rudojo cukraus.

Nustatykite orkaitės rėžimą, kad kaitintų tik iš viršaus (dar geriau jei orkaitėje yra skrudinimo grotelės).

Įkaitinkite orkaitę iki 200 - 220 laipsnių.

Sudėkite indelius į skardą aukščiausioje pozicijoje ir kepkite apie 1 minutę, kol cukrus išsilydys ir gražiai paruduos

Naujienų prenumerata
Parašykite savo komentarą
arba komentuokite anonimiškai čia
Skelbdami komentarą, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Skaityti komentarus Skaityti komentarus

Rask tau tinkantį receptą

Ingredientai:

7 vnt. Kiaušiniai
350 ml Grietinėlė
70 ml Cukrus
0,5 šaukštelis Vanilės ekstraktas
100 g Rudasis cukrus
Porcijos: 5
Sudėtingumas :