Pasakiškai skanu: kepta BAKLAŽANO vėduoklė

 (1)
Baklažano vėduoklė
© Fotolia nuotr.
Pagaminamas per:
40min
Įvertinimas:
5.0000 1
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Gaminimas

Baklažaną supjaustykite kaip vėduoklę (kotelio neperpjaukite ir nenupjaukite).

Vėduoklės griežinėlius gausiai įtrinkite druska ir palikite kelioms minutėms.

Nuplaukite ir nusausinkite.

Vidų įtrinkite išspaustu česnaku, pabarstykite pipirais, muskatu. Vėduoklę dėkite ant kepimo popieriumi ištiestos skardos arba į kepimo indą.

Svogūnus ir pomidorus supjaustykite plonais griežinėliais.

Sūrį supjaustykite plonomis riekelėmis.

Vėduoklės tarpus arčiau kotelio prikiškite svogūno griežinėliais, arčiau viršūnėlės - pomidorų griežinėliais ir sūrio riekelėmis.

Kepkite iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 25 minutes.

Gardžios naujienos
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Rask tau tinkantį receptą

Ingredientai:

2 vnt. Baklažanai
2 vnt. Raudonieji svogūnai
4 vnt. Pomidorai
100 g Mocarelos sūris
2 šaukštas Druska
2 žiupsnelis Pipirai
2 žiupsnelis Muskato riešutai
3 vnt. Česnakai
Porcijos: 2
Sudėtingumas :