Paprasčiau nebūna: nekeptas duonos TORTAS KALĖDOMS

Nekeptas duonos tortas
© Fotolia nuotr.
Pagaminamas per:
40min
Įvertinimas:
3.5000 8
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Gaminimas

Nupjaukite duonos pluteles ir sutarkuokite duoną burokine tarka.

Apelsinų džemą sumaišykite su citrinos sultimis, cinamonu, maltais gvazdikėliais, tarkuotu muskato riešutu.

Duoną sumaišykite su uogiene ir sudėkite į kepimo popieriumi ištiestą pyrago kepimo formą.

Gerai suspauskite, užtieskite kepimo popieriumi, prislėkite ir palikite šaldytuve per naktį.

Išimkite iš formos. Apliekite ištirpintu šokolado ir sviesto mišiniu ir tolygiai aptepkite viršų ir šonus (šokolado ir sviesto mišinys turėtų būti jau kiek atvėsęs, bet dar pakankamai skystas).

Dėkite valandai į šaldytuvą.

Grietinėlę išplakite su cukraus pudra iki standžių putų ir aptepkite torto viršų.

Gardžios naujienos
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Rask tau tinkantį receptą

Ingredientai:

500 g Juoda duona
300 ml Apelsinų džemas
2 šaukštas Citrinų sultys
1 šaukštelis Cinamonas
0,5 šaukštelis Muskato riešutai
0,5 šaukštelis Gvazdikėliai
Glaistui
200 g Juodasis šokoladas
100 g Sviestas
Kremui
200 ml Grietinėlė (riebi)
3 šaukštas Cukraus pudra
Porcijos: 10
Sudėtingumas :