Pagerintas ŠIMTALAPIS tinginiams

 (19)
Šimtalapis su migdolais ir spanguolėmis
Šimtalapis su migdolais ir spanguolėmis
© Fotolia nuotr.
Pagaminamas per:
35min
Įvertinimas:
4.3333 9
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Gaminimas

Aguonas užpilkite karštu vandeniu.

Migdolus nuplikykite karštu vandeniu, nuimkite žieveles ir susmulkinkite.

Cukrų sumaišykite su vaniliniu cukrumi.

Atšildykite šaldytą sluoksniuotą tešlą. Atskirkite lakštus į tris dalis ir gana plonai iškočiokite.

Kambario temperatūros sviestą padalinkite į dvi dalis. Vieną dalį sumaišykite su cukrumi (labai gerai išsukite), puse smulkintų migdolų ir dviem trečdaliais aguonų (nukoštų).

Vieną iškočiotų lakštų aptepkite migdolų, aguonų ir sviesto mišiniu ir suvyniokite.

Likusius du lakštus aptepkite sviestu, pabarstykite aguonomis ir mirkytomis džiovintomis spanguolėmis. Šiuos lakštus užvyniokite ant sukučio su aguonų įdaru.

Lengvai išplakite kiaušinį su dviem šaukštais vandens ir aptepkite šimtalapio viršų.

Kepkite iki 190 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 20 minučių.

Iškepus viršų pabarstykite cukraus pudra. Pjaustykite jau atvėsusį.

Naujienų prenumerata
Parašykite savo komentarą
arba komentuokite anonimiškai čia
Skelbdami komentarą, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Skaityti komentarus Skaityti komentarus

Rask tau tinkantį receptą

Ingredientai:

1 pakelis Šaldyta sluoksniuota tešla
250 g Sviestas
3 šaukštas Cukrus
1 šaukštelis Vanilinis cukrus
8 šaukštas Aguonos
6 šaukštas Migdolai (susmulkinti)
6 šaukštas Džiovintos spanguolės
1 vnt. Kiaušiniai
1 šaukštas Cukraus pudra
Porcijos: 10
Sudėtingumas :