Pagal patikrintą receptą keptas kalakutas

 (11)
Keptas kalakutas
© Fotolia nuotr.
Pagaminamas per:
300min
Įvertinimas:
2.5000 2
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Gaminimas

Kalakutą nuvalykite, nuplaukite ir nusausinkite.

Druską, čiobrelius, pipirus, rozmarinus sumaišykite su aliejumi ir išspaustu česnaku. Šiuo mišiniu gerai įtrinkite kalakutą (ne tik išorę, bet ir vidų). Palikite valandą pastovėti.

Kalakutą įdėkite į didelį puodą ar kitą indą ir užpilkite obuolių sultimis, taip, kad kalakutas būtų pilnai apsemtas.

Šaltoje patalpoje užpiltą kalakutą laikykite 2-3 paras.

Džiovintus vaisius prieš kepant kalakutą užpilkite karšta juoda arbata ir palikite pastovėti apie 30 minučių. Obuolius nulupkite, išimkite sėklas ir supjaustykite gabaliukais.

Nusunktus džiovintus vaisius sumaišykite su obuoliais ir šiuo mišiniu prikimškite kalakutą.

Kalakutą uždenkite folija dėkite į skardą aukštais kraštais ir kepkite iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 4 valandas. (GUDRYBĖ: kalakutą reikia kepti tiek valandų, kiek kilogramų jis sveria.)

Kepant kelis kartus kalakutą apliekite išbėgusiomis. Iki kepimo pabaigos likus 30 minučių nuimkite foliją - kalakutas gražiai apskrus.

Patiekite su keptais obuoliais ir bruknių uogiene.

Gardžios naujienos
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Rask tau tinkantį receptą

Ingredientai:

4 kg Kalakutas
5 l Obuolių sultys (natūralios)
3 šaukštas Druska
1 šaukštas Čiobreliai
1 šaukštas Rozmarinai
1 šaukštas Juodieji pipirai
100 ml Aliejus
2 skiltelė Česnakai
Įdarui
3 vnt. Obuoliai
4 šaukštas Džiovintos slyvos
4 šaukštas Razinos
4 šaukštas Džiovinti abrikosai
Porcijos: 12
Sudėtingumas :