Orkaitėje kepti blynai

 (1)
Orkaitėje iškeptas blynas – didelis plokštainis iš skystos blynų tešlos. Tokie blynai populiarūs Šiaurės šalyse.Jie ruošiami su įvairiais įdarais: su šviežiomis salotomis patiekiami kaip lengvas užkandis, su kepta kiauliena ar kitokia mėsa gali būti netgi kaip antrasis patiekalas. Mėsa kartais įmaišoma į tešlą. Šie blynai, pagardinti uogomis arba uogiene, – puikus desertas. Iš skystos tešlos blynus galima kepti ne tik orkaitėje, bet ir keptuvėje.
Orkaitėje kepti blynai
© Žurnalas "Mano namai"
Įvertinimas:
0 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Gaminimas

Orkaitę įkaitinkite iki 225 ˚C temperatūros.

Miltus sumaišykite su druska ir 400 ml pieno, gerai išsukite. Supilkite likusį pieną. Įmaišykite truputį paplaktus kiaušinius.

Gabaliukais supjaustytą sviestą sudėkite į maždaug 30 × 40 cm dydžio kepimo skardą ir pakaitinkite, kol šis ištirps ir truputį paruduos.

Tada į skardą supilkite tešlą ir kepkite 25–30 minučių (arba kol blynas visiškai iškeps ir viršuje bus apskrudęs).

Skardą 5 minutes palaikykite ant grotelių, kad kepinys pravėstų.

Tada blyną supjaustykite norimo dydžio gabaliukais ir patiekite su mėgstamais priedais.

Jeigu norite ne tokio didelio blyno, produktų kiekį sumažinkite perpus ir kepkite didelėje apvalioje pyrago formoje.

Žurnalas
Gardžios naujienos
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Rask tau tinkantį receptą

Ingredientai:

300 ml Miltai
0,5 šaukštelis Druska
800 ml Pienas
4 vnt. Kiaušiniai
3 šaukštas Sviestas