Olandiškas obuolių pyragas

© Shutterstock nuotr.
Pagaminamas per:
60min
Recepto kilmė:
Olandijos virtuvė
Įvertinimas:
0 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Gaminimas

Dideliame dubenyje sumaišykite miltus, rudąjį cukrų, avižas ir sviestą, kol gausis trupiniai. Maždaug 1 puodelį trupinių atidėkite į šalį.

Likusius supilkite ant kepimo formos dugno ir pirštais suformuokite pagrindą.

Obuolius nulupkite ir supjaustykite mažomis skiltelėmis.

Puode sumaišykite cukrų su krakmolu, užpilkite šaltu vandeniu ir nuolat maišydami kaitinkite, kol sutirštės. Pavirkite dar pora minučių, supilkite vanilės ekstraktą ir suberkite paruoštus obuolius.

Viską gerai išmaišykite ir supilkite ant paruošto pyrago pagrindo. Ant viršaus užbarstykite likusius trupinius.

Kepkite įkaitintoje iki 170 laipsnių orkaitėje 40-45 minučių arba kol gražiai apskrus.

Iškepusį pyragą išimkite iš orkaitės ir atvėsinkite ant grotelių.

Gardžios naujienos
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Rask tau tinkantį receptą

Ingredientai:

Pagrindui:
2 puodelis Miltai
1 puodelis Rudasis cukrus
1/2 puodelis Avižiniai dribsniai (greito paruošimo)
3/4 puodelis Lydytas sviestas
Įdarui:
2/3 puodelis Cukrus
3 šaukštas Kukurūzų krakmolas
1 ir 1/4 puodelis Vanduo
3 puodelis Skiltelėmis supjaustyti obuoliai
1 šaukštelis Vanilės ekstraktas
Sudėtingumas :