Obuolių štrudelis

 (5)
Obuolių štrudeliui (t.y. vyniotiniam obuolių pyragui) paruošti reikia laiko ir pastangų, tačiau rezultatas to vertas. Šį geriausią rudens skanėstą patiekite su minkštais vaniliniais ledais arba vaniliniu padažu.
© Shutterstock nuotr.
Pagaminamas per:
80min
Įvertinimas:
3.0000 3
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Gaminimas

Susijoti miltus į didelį dubenį ir viduryje padaryti duobutę. Į ją supilti vandenį, druską ir ištirpintą sviestą. Išmaišyti, kad tešla taptų vientisa, ir ant stalo išminkyti, kol ji taps stangri ir blizganti.

Teptuku tešlos rutulį aptepti aliejumi, įdėti į dubenį, kurį uždengtą maždaug pusei valandos įstatyti į šilto vandens vonelę.

Pabarstyti stalą miltais ir iš tešlos gerai iškočioti ploną stačiakampį lakštą.

Ištirpinti sviestą, teptuku juo ištepti tešlą ir pabarstyti džiūvėsėliais.

Nuluptus ir plonomis skiltelėmis supjaustytus obuolius dubenyje sumaišyti su ruduoju cukrumi, cinamonu, razinomis, migdolais ir konjaku.

Įkaitinti orkaitę iki 180 laipsnių.

Padengti tešlą obuolių mase. Tešlos galus kiek užlenkti ant įdaro ir tešlą išilgai suvynioti į ritinį.

Padėti štrudelį ant kepimo popieriumi išklotos orkaitės skardos, teptuku patepti ištirpintu sviestu ir kepti apie 45 minutes.

Kepant vyniotinį kartkartėmis taip pat galima patepti sviestu.

Žurnalas
Gardžios naujienos
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Rask tau tinkantį receptą

Ingredientai:

Tešlai
3 stiklinė Miltai
0,5 stiklinė Vanduo
žiupsnelis Druska
80 g Sviestas
Įdarui
40 g Sviestas
3 šaukštas Malti džiūvėsėliai
1 kg Obuoliai
0,5 stiklinė Rudasis cukrus
1 šaukštas Cinamonas
2 šaukštas Razinos
3 šaukštas Migdolai
2 šaukštelis Konjakas
Aptepimui
50 g Sviestas
Porcijos: 10
Sudėtingumas :