Obuolių pyragas su kakava

 (1)
Šiam pyragui galite naudoti ir kitokius riešutus, pavyzdžiui, graikinius, tuomet pyrago skonis bus ryškesnis.
© Shutterstock nuotr.
Pagaminamas per:
70min
Įvertinimas:
2.8333 6
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Gaminimas

Pagaminkite tešlą. Kambario temperatūros sviestą iki purumo ištrinkite su cukrumi. Po vieną įmuškite kiaušinius ir viską gerai išmaišykite iki vientisos masės. Įmaišykite visus likusius tešlai skirtus ingredientus ir užmaišykite tešlą.

Įkaitinkite orkaitę iki 200 laipsnių temperatūros. Obuolius nuplaukite, nulupkite, perpjaukite pusiau ir pašalinkite sėklas. Supjaustykite stambiomis skiltelėmis. Obuolių skilteles apšlakstykite romu ir įmaišykite į paruoštą tešlą.

Išardomą kepimo formą sutepkite riebalais ir iškrėskite į ją tešlą. Išlyginkite ir pašaukite į įkaitintą orkaitę. Pyragą kepkite 55-60 minučių vidutiniame orkaitės lygyje. Iškepusį pyragą išimkite iš orkaitės, perkelkite ant grotelių ir atvėsinkite. Pienišką šokoladą ištirpinkite ir apliekite viršų.

Gardžios naujienos
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Rask tau tinkantį receptą

Ingredientai:

Tešlai:
200 g Sviestas
200 g Cukrus
4 vnt. Kiaušiniai
1 pakelis Vanilinis cukrus
125 g Lazdyno riešutai malti
200 g Miltai
2 šaukštelis Kepimo milteliai
2 šaukštelis Cinamonas
2 šaukštas Kakava
Įdarui ir glazūrai:
5 vnt. Obuoliai
50 ml Romas
100 g Pieniškas šokoladas
Porcijos: 16
Sudėtingumas :