Obuolių ir aguonų pyragas

 (1)
Autorius: Elena
Be galo skanus, drėgnas, tikrai Kalėdinis pyragas, kurį kepu tik žiemą, šventėms. Ne tik mandarinai, bet ir aguonos asocijuojasi su artėjančiomis šventėmis. Ypač tinka tiems, kas vengia miltų, nes čia jų nėra
© Asmeninio archyvo nuotr.
Pagaminamas per:
90min
Įvertinimas:
4.0000 2
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Gaminimas

Aguonas nuplikyti verdančiu vandeniu (po to vandens perteklių atsargiai nupilti) ir porą kartų permalti mėsmale (ar blenderiu, ar kokteiliniu mikseriu). Kad būtų lengviau, dabar yra parduotuvėse maltų aguonų, paruoštų aguonų pienui – jos taip pat labai tinka, nereikės nei plikyti, nei malti.

Nuluptus obuolius sutarkuoti burokine tarka, sumaišyti su maltomis aguonomis. Kambario temperatūros margariną ar sviestą išsukti su cukrumi. Po vieną dėti kiaušinio trynius ir viską gerai išsukti.

Pilti aguonų ir obuolių masę, manus, kepimo miltelius, įtarkuoti apelsino žievelę, įberti nuplikytas razinas, paskrudintus riešutus. Gerai viską išmaišyti.

Baltymus išplakti iki standžių putų ir atsargiai įmaišyti į tešlą. Kepimo skardą ištepti riebalais ar iškloti kepimo popieriumi, pilti tešlą ir kepti apie 50 min. iki 180° C temperatūros įkaitintoje orkaitėje.

Glajui dubenį su sulaužytu šokoladu, grietinėle ir likeriu statyti ant puodo su verdančiu vandeniu (dugnas nesiekia vandens) ir maišyti, kol šokoladas ištirps.

Pravėsusį pyragą aplieti šokoladu, puošti sezamo grūdeliais ir laikyti apie 3 val. šaltai.

Kviečiame ir Jus dalyvauti „Kalėdinių gardėsių“ konkurse!

Gardžios naujienos
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Rask tau tinkantį receptą

Ingredientai:

Pyragui:
150 g Aguonos
300 g Obuoliai
50 g Razinos
50 g Anakardžių riešutai
125 g Sviestas
100 g Cukrus
4 vnt. Kiaušiniai
6 šaukštas Manų kruopos
3/4 šaukštelis Kepimo milteliai
2 šaukštas Tarkuota apelsino žievelė
Glajui:
50 g Juodasis šokoladas
1 šaukštas Grietinėlė riebi
1 šaukštas Airiško kremo likeris
1 šaukštas Sezamo sėklos
Porcijos: 8
Sudėtingumas :