Nomedos Marčėnaitės šalta česnakinė sriuba

 (36)
Menininkė Nomeda Marčėnaitė sako, kad vieno firminio ar mėgstamiausio patiekalo recepto neturi, nes labai mėgsta ruošti valgyti ir virtuvėje sukasi dažnai. Be to, kaskart improvizuoja, įdeda naujų prieskonių ar pakeičia kurį nors ingredientą. Tačiau yra vienas patiekalas, kuriuo kaskart nustebina – žemaitiška šalta česnakinė sriuba. Jos receptą Nomeda sužinojo iš močiutės ir pati šiek tiek patobulino.
N. Marčėnaitė ir šalta česnakinė sriuba
© Koliažas (T. Vinicko ir Fotolia nuotr.)
Pagaminamas per:
40min
Įvertinimas:
4.0769 13
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Gaminimas

Gražgarstes, šviežius bazilikus, krapus, petražoles ir kalendras susmulkinkite.

Supjaustytus žalumynus sumaišykite su grietine – bus lengviau grietinę išmaišyti su kefyru.

Dalį agurkų sutarkuokite, kitą dalį supjaustykite mažais kubeliais.

Sutrupinkite vieną džiovintą (jei turite, naudokite šviežią) aitriąją papriką (2-3 cm) arba įberkite nemažą žiupsnelį arba du aitriosios paprikos miltelių - sriuba turi būti aštri.

Viską sumaišykite, pagardinkite druska, juodaisiais pipirais ir žiupsneliu cukraus.

Įspauskite česnako skilteles. Česnako negailėkite, nes kefyras prislopina jo skonį.

Prie česnakinės šaltos sriubos itin tinka šviežios virtos bulvės.

Bulves virkite su lupenomis pasūdytame vandenyje(prieš tai jas gerai nuplaukite šepetėliu).

Bulvėms išvirus, jas nugarinkite ir apšlakstykite sėmenų aliejumi, apibarstykite sėklų mišiniu (linų sėmenų, moliūgų, saulėgrąžų).

Nomedos patarimas: svarbiausia nebijoti improvizuoti, jei patinka pomidorai, ridikėliai ar svogūnų laiškai galima dėti ir jų.Nomedos Marčėnaitės ruošta šalta česnakinė sriuba

Gardžios naujienos
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Rask tau tinkantį receptą

Ingredientai:

1 l Kefyras
100 ml Grietinė
3 sauja Gražgarstės
1 sauja Kalendros (šviežios)
1 sauja Petražolės
1 sauja Krapai
1 sauja Bazilikai (švieži)
5 vnt. Agurkai
1 vnt. Džiovinta aitrioji paprika
žiupsnelis Druska
žiupsnelis Cukrus
pagal skonį Juodieji pipirai
5 skiltelė Česnakai
Bulvėms
6 vnt. Bulvės (šviežios)
2 šaukštas Sėmenų aliejus
pagal skonį Sėklų mišinys
Porcijos: 4
Sudėtingumas :