NAUJIENA: trilitriniame stiklainyje kepti šašlykai

 (7)
Autorius: 1000receptu.lt
Visų mūsų taip mėgstamus šašlykus galima pasigaminti namų sąlygomis. Įdomus receptas ir skanus galutinis rezultatas.
© Vida Press
Pagaminamas per:
120min
Įvertinimas:
3.0000 1
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Gaminimas

Šie šašlykai ypatingi tuo, kad yra kepami namuose, o jų skonis prilygsta iškeptiems gamtoje. Visa gudrybė – tinkamai marinuota mėsa bei 3 litrų stiklainis.

Labiausiai tinka šiems šašlykams kiaulienos antrekotas.

Gaminimas:

Mėsą nuplaukite ir supjaustykite nedideliais gabaliukais.

Įberkite druskos, pipirų, šašlykų prieskonių, supilkite citrinos sultis.

Svogūnus supjaustykite griežinėliais, suberkite į mėsą, įpilkite vandens.

Palikite marinuotis 30 minučių.

Šoninę supjaustykite plonomis juostelėmis.

Suverkite ant pagaliukų mėsą, kaitaliodami su šonine ir svogūnais.

Ant stiklainio dugno sudedame likusius svogūnus, į kiekvieną stiklainį sudedame po 4-5 medinius šašlykų iešmelius.

Svarbu! Stiklainio išorė turi būti sausa.

Stiklainius sudedame į šaltą orkaitę (kad stiklainiai nesuskiltų). Įjungiame 180-200 laipsnių orkaitę, kepame 60-80 minučių.

Išjungiame orkaitę, palaukiame 5 minutes.

Atsargiai (jokiu būdu ne staigiai) atidarome orkaitės dureles, kad nuo temperatūrų skirtumo stiklainiai neskiltų.

Štai ir galime pasivaišinti nuostabiai skaniais šašlykais!

Gardžios naujienos
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Rask tau tinkantį receptą

Sudėtingumas :