„Napoleonas“ pradedantiesiems

Šio torto tešlą pasigaminsite greitai ir nesudėtingai.
© Shutterstock nuotr.
Įvertinimas:
5.0000 1
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Gaminimas

Persijotus miltus sumaišykite su tirpintu sviestu. Sudėkite grietinę, druską ir actą. Iškočiokite elastingą tešlą. Padalykite ją į 12 dalių, apvyniokite jas maistine plėvele ir pusvalandžiui padėkite į šaldytuvą.

Paruoškite kremą. Užvirinkite pieną su vaniliniu cukrumi. Kiaušinių trynius sumaišykite su cukrumi, miltais ir krakmolu. Įpilkite 1/3 karšto pieno, išmaišykite.

Supilkite trynių masę į likusį pieną, maišydami užvirinkite ir pavirkite 1 min. Nukelkite nuo ugnies ir sudėkite pusę kremui skirto sviesto. Plakite kremą, kol jis atvės iki 40 laipsnių. Sudėkite likusį sviestą ir dar kartą suplakite.

Iškočiokite iš tešlos gabaliukų plonus blynus, subadykite juos šakute. Kepkite kiekvieną blyną 210 laipsnių karščio orkaitėje 10 min.

Iškepusius blynus pertepkite kremu. Palaikykite tortą per naktį šaldytuve.

Gardžios naujienos
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Rask tau tinkantį receptą

Ingredientai:

Tešlai:
600 g Sviestas
130 g Grietinė
1100 g Miltai
žiupsnelis Druska
4 šaukštelis Actas
Kremui:
500 ml Pienas
400 g Sviestas
7 vnt. Kiaušinių tryniai
125 g Cukrus
25 g Miltai
25 g Krakmolas
1 šaukštelis Vanilinis cukrus