NAMINIAI zefyrai

 (8)
Zefyrai
© Fotolia nuotr.
Pagaminamas per:
30min
Įvertinimas:
2.0000 2
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Gaminimas

Želatiną užpilkite 50 ml vandens ir palikite porai valandų išbrinkti.

Cukrų užpilkite likusiu vandeniu, išmaišykite ir palikite porai valandų.

Išbrinkusią želatiną kiek pašildykite, kad pilnai ištirptų.

Cukrų maišant virinkite apie 7 minutes ant mažos ugnies.

Į pravėsusią cukraus masę supilkite želatiną ir gerai išplakite su elektriniu maišytuvu.

Supilkite apelsinų sultis, sodą sumaišytą su šviežiomis citrinų sultimis, vanilės ekstraktą ir vėl gerai išplakite (plakite apie 10 minučių).

Palikite masę kelioms minutėms pastovėti.

Sukrėskite masę į konditerinį maišelį ir išspauskite 3 cm skersmens zefyrus ant kepimo popieriumi ištiestos plokštumos.

Dėkite į šaldytuvą 4-5 valandoms.

Gardžios naujienos
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Rask tau tinkantį receptą

Ingredientai:

0,5 kg Cukrus
1,5 šaukštas Bekvapė želatina
1 šaukštelis Citrinų sultys
1 šaukštelis Apelsinų sultys
0,5 šaukštelis Soda
0,2 šaukštelis Vanilės ekstraktas
150 ml Vanduo
Porcijos: 10
Sudėtingumas :