Naminiai zefyrai

 (1)
Naminiai zefyrai
© DELFI
Pagaminamas per:
40min
Įvertinimas:
3.5000 6
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Gaminimas

Želatiną pamerkiame, kad ištirptų.

Vandenį įpilame į virimui tinkamą puodą, suberiame cukrų. Puodą dedame ant karštos ugnies.

Kiaušinių baltymus atskiriame ir sudedame į dubenį. Įberiame vanilinio cukraus ir baltymų masę plakame iki standžių putų. Vandenį su cukrumi verdame iki kol masė pavirs į tinkamą naudoti. Tą patikrinti galime įmerkdami šakutę į karamelę ir pūsdami į šakutės tarpelius. Jei pučiasi burbulai, karamelė yra tinkamai paruošta.

Paruoštą karamelę pamažu pilame į baltymų masę, o tuo pačiu metu intensyviai viską maišome su mikseriu. Kepimo skardą paruošiame pabarstydami cukraus pudra.

Į baltymų masę pilame želatiną ir viską maišome kelias minutes. Gerai išmaišius masę, supilame ją į skardą, apibarstome cukraus pudra ir padedame atvėsti, kol viskas sustings ir masė pavirs tinkama pjaustyti.

Virtuvės mitų griovėjai
Gardžios naujienos
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Rask tau tinkantį receptą

Ingredientai:

Zefyriukams:
100 g Vanduo
300 g Cukrus
1 žiupsnelis Vanilinis cukrus
4 vnt. Kiaušinių baltymai
16 g Želatina
Apibarstymui:
pagal skonį Cukraus pudra
Sudėtingumas :