Moussaka – graikiškas baklažanų ir faršo troškinys

 (5)
Moussaka – graikiškas baklažanų troškinys
© Fotolia nuotr.
Pagaminamas per:
80min
Įvertinimas:
5.0000 2
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Gaminimas

Bulves išvirkite su lupenomis. Atvėsusias nulupkite ir supjaustykite griežinėliais (apie 0,5 cm storio).

Tokio pat storio griežinėliais supjaustykite pomidorus ir baklažanus.

Baklažanus apiberkite druska ir palaukite kol išsiskirs sultys. Nuplaukite ir nusausinkite. Trumpai apkepkite aliejuje su išspaustais česnakais. Sudėkite ant popierinių servetėlių, kad susigertų riebalai.

Keptuvėje apkepkite faršą su prieskoniais.

Kepimo inde susluoksniuokite bulves, mėsą ir pomidorus su baklažanais. Viršutinis sluoksnis turi būti iš baklažanų ir pomidorų.

Pabarstykite smulkiai tarkuotu sūriu ir užpilkite grietinėle.

Apkepą uždenkite kepimo folija, pradurkite kelias skylutes ir kepkite apie 30 minučių iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje. Nuimkite foliją ir kepkite dar 10 minučių.

Gardžios naujienos
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Rask tau tinkantį receptą

Ingredientai:

400 g Bulvės
300 g Kiaulienos faršas
2 vnt. Baklažanai
5 vnt. Pomidorai
300 g Grietinėlė
70 g Fermentinis sūris
3 skiltelė Česnakai
pagal skonį Druska
pagal skonį Pipirai
pagal skonį Prieskoninės žolelės
Porcijos: 6
Sudėtingumas :