Morkų ragaišis, pagal senovinį receptą

 (1)
Morkų ragaišis
© Fotolia nuotr.
Pagaminamas per:
90min
Įvertinimas:
3.0000 2
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Gaminimas

Mieles ištirpinkite šiltame piene ir palikite 15 minučių, kol suputos.

Į smulkiai (bulvių tarka) sutarkuotas morkas suberkite pusę miltų, visą cukrų, druską, pieną su mielėmis. Gerai išmaišykite.

Palikite tešlą valandai šiltai.

Supilkite likusius miltus, ištirpintą margariną, vanilinį cukrų, įmuškite kiaušinius, suberkite mirkytas razinas.

Gerai išminkykite ir palikite šiltai dar valandą.

Sudėkite tešlą į kepimo popieriumi ištiestą kepimo skardą.

Viršų aptepkite išplaktu kiaušiniu.

Kepkite iki 190 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 60 minučių.

Gardžios naujienos
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Rask tau tinkantį receptą

Ingredientai:

0,5 kg Morkos
0,5 kg Miltai
2-3 vnt. Kiaušiniai
100 g Margarinas
4 šaukštas Cukrus
20 g Mielės
2 šaukštelis Vanilinis cukrus
1 puodelis Razinos
pagal skonį Druska
100 ml Pienas
Porcijos: 10
Sudėtingumas :