Morkų plokštainis

Skanus ir sultingas morkų plokštainis tinka ir šventėms ir kasdienai.
Morkų plokštainis
© Žurnalas "Mano namai"
Pagaminamas per:
60min
Įvertinimas:
0 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Gaminimas

Sumaišykite miltus, sūrį ir sviestą, kad pasidarytų vientisa masė.

Įmaišykite, pildami plona srovele, vandenį, gerai suminkykite tešlą, išklokite ja pateptą 26 cm skersmens apskritą arba didesnę keturkampę formą ir palaikykite maždaug 10 minučių šaltai.

Kepkite 200 laipsnių orkaitėje apie 10 minučių.

Smulkiai supjaustykite svogūną.

Stambiai sutarkuokite morkas.

Svogūnus ir morkas maždaug 10 minučių pakepinkite aliejuje.

Sudėkite sutraiškytus česnakus ir pagardinkite druska. Supilkite citrinų sultis.

Išplakite kiaušinius. Supilkite pieną ir suberkite prieskonius.

Morkų įdaru padenkite paplotį.

Apipilkite kiaušinių maišiniu. Ant viršaus ištrupinkite varškės sūrį, pabarstykite tarkuotu fermentiniu sūriu.

Kepkite 200 laipsnių orkaitės apatinėje dalyje apie 25-30 minučių.

Žurnalas
Gardžios naujienos
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Rask tau tinkantį receptą

Ingredientai:

Papločiui
2 stiklinė Miltai
120 g Fermentinis sūris
150 g Sviestas
3 šaukštas Vanduo
Įdarui
3 vnt. Svogūnai
6 vnt. Morkos
3 šaukštas Aliejus
3 skiltelė Česnakai
žiupsnelis Druska
1,5 šaukštelis Citrinų sultys
5 vnt. Kiaušiniai
1 stiklinė Pienas
100 g Fermentinis sūris
200 g Varškės sūris
pagal skonį Juodieji pipirai
Porcijos: 8
Sudėtingumas :