Morkų kotletai su džiovintais abrikosais

Vegetariškas gardėsis.
Morkų blyneliai
© Shutterstock nuotr.
Įvertinimas:
3.5000 2
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Gaminimas

Gaminimas:

Morkas supjaustykite šiaudeliais arba sutarkuokite burokine tarka.

Puode įkaitinkite aliejų, sudėkite morkas ir troškinkite ant labai mažos liepsnos, prireikus įpildami vandens arba sultinio. Skystis turi apsemti morkas, tačiau jos neturi plaukioti. Troškinkite, kol morkos suminkštės, tada pamažu, maišydami suberkite manų kruopas. Masė turi būti tiršta, minkšta, tik ne per skysta.

Atvėsinkite masę iki 30 laipsnių. Supilkite išplaktą kiaušinį. Suberkite smulkintus abrikosus, įberkite druskos, pipirų, gerai išmaišykite ir valandai pastatykite į šaldytuvą.

Po valandos išimkite, suformuokite iš masės kukulius, apvoliokite džiūvėsėliuose, paskui suformuokite kotletus. Apkepkite kotletus aliejuje, paskui 5-ioms minutėms pašaukite į 180-ies laipsnių orkaitę.

Naujienų prenumerata
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Rask tau tinkantį receptą

Ingredientai:

1 kg Morkos
70 ml Aliejus
70 g Sviestas
2 vnt. Kiaušiniai
100 g Manų kruopos
100 g Malti džiūvėsėliai
100 g Džiovinti abrikosai
700 ml Daržovių sultinys
pagal skonį Druska
pagal skonį Juodieji malti pipirai
Porcijos: 4
Sudėtingumas :