Morenginis pyragas su raudonaisiais serbentais

© Shutterstock nuotr.
Pagaminamas per:
90min
Įvertinimas:
5.0000 1
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Gaminimas

Iš miltų, sviesto cukraus pudros ir kiaušinio užminkykite tešlą ir išlipdykite ja kepimo formos dugną bei kraštus.

Kiaušinių baltymus išplakite iki standžių putų. Tada supilkite 3/4 stiklinės cukraus ir dar plakite kelias minutes, kol cukrus ištirps.

Riešutus sumalkite, sumaišykite su likusiu cukrumi ir suberkite į baltymų masę. Ten pat suberkite ir serbentus ir atsargiai permaišykite.

Baltymų - serbentų masę sukrėskite ant tešlos ir dėkite į įkaitintą iki 175 laipsnių orkaitę. Kepkite maždaug 40-50 minučių.

Jeigu pyrago viršus pradės degti, pridenkite jį folija.

Patiekite šaltą.

Gardžios naujienos
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Rask tau tinkantį receptą

Ingredientai:

Pagrindui:
2 ir 1/4 stiklinė Miltai
3/4 stiklinė Cukraus pudra
100 g Sviestas
1 vnt. Kiaušiniai
žiupsnelis Druska
Įdarui:
Įdarui:
6 vnt. Kiaušinių baltymai
1 stiklinė Cukrus
100 g Riešutai
500 g Raudonieji serbentai
Sudėtingumas :