Morengai su uogomis ir plakta grietinėle

© Shutterstock nuotr.
Pagaminamas per:
180min
Įvertinimas:
0 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Gaminimas

Orkaitę įkaitinkite iki 180 laipsnių. Plaktuvu plakite kiaušinių baltymus, druską ir actą. Susidarius minkštoms putoms, sudėkite cukrų ir krakmolą, vanilės esenciją – dabar viską išplakite iki standžių putų.

Kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi. Dideliu šaukštu iš standžios masės ant jo suformuokite aštuonis morengus. Sausainukus orkaitėje kepkite apie 10 minučių, paskui temperatūrą sumažinkite iki 90 laipsnių ir kepkite dar apie valandą. Tada išjunkite orkaitę ir dar valandai palikite juos lėtai vėsti orkaitėje.

Išplakite grietinėlę su 2 likusiais šaukštais cukraus.

Gatavus sausainukus gausiai papuoškite grietinėle, tirpintu šokoladu ir uogomis.

Gardžios naujienos
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Rask tau tinkantį receptą

Ingredientai:

Morengams:
4 vnt. Kiaušinių baltymai
1 žiupsnelis Druska
1/5 šaukštelis Baltojo vyno actas
3/4 stiklinė Cukraus pudra
1 šaukštas Kukurūzų krakmolas
1/2 šaukštelis Vanilės ekstraktas
Pagardui:
2 šaukštas Cukraus pudra
200 ml Grietinėlė
Papuošimui:
1/2 stiklinė Uogos
50 g Šokoladas
Porcijos: 4
Sudėtingumas :