Moliūgų saldainiai

 (3)
Šįmet pirmą kartą pavyko prisiauginti daug moliūgų. Išbandžiau galybę receptų. Kaip dauguma moterų, greitai į juos nebekreipiu dėmesį ir varijuoju iš to, ką turiu užsiauginusi savo sode ir to, kas man skaniausia. Labiausiai patinka moliūgų saldumynai. Namai pakvimpa nuostabiu aromatu ( kol dar nešildė, išvis buvo fantastika: sklido ne tik kvapas, bet ir šiluma)... Tik viena bėda - cukinijų vis mažėja, kol baigiu džiovinti, vyrauja svarainiai, nors jų dedu žymiai mažiau... Na, o tada apibarstau sezamo sėklomis ir ... vėl ruošiu naują porciją...
Moliūgų saldainiai
© Shutterstock nuotr.
Recepto kilmė:
Lietuvos virtuvė
Įvertinimas:
5.0000 2
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Gaminimas

Moliūgą supjaustau stambokomis juostelėmis (jis paskui susitraukia), pripjaustau svarainio ir užpilu kai kada medumi, kai kada cukrumi. Palaikau parą.

Nupilu skystį, jį užverdu ir sukratau nuvarvintus svarainius su cukinijom ( jų iškart mažėja, nes skanu valgyti ir nedžiovintas: jos nuo svarainio įgauna pikantišką skonį ), užverdu, pakaitinu truputį ir palieku nenudengusi dangčio lėtai vėsti Zepter puode.

Po kelių val. sukratau į kiaurasamtį, kad gerai nuvarvėtų, o tada Zepter keptuvę iškloju folija, išdėlioju sluoksnį saldumynų ir neperkaitindama tai įjungiu, tai išjungiu šilumą.
- 0,5 kg

Naujienų prenumerata
Parašykite savo komentarą
arba komentuokite anonimiškai čia
Skelbdami komentarą, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Skaityti komentarus Skaityti komentarus

Rask tau tinkantį receptą

Ingredientai:

1 kg Moliūgai
8-10 vnt. Svarainiai
500 g Cukrus arba medus
Sudėtingumas :