Moliūgų pyragas su citrinomis ir migdolais

 (5)
© Shutterstock nuotr.
Pagaminamas per:
90min
Įvertinimas:
1.6667 21
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Gaminimas

Orkaitę įkaitinti iki 180 laipsnių. Moliūgą sutarkuoti smulkia trintuve. Kiaušinių trynius atskirti nuo baltymų. Citriną nuplikyti verdančiu vandeniu, gerai nušveisti ir nutarkavus ploną žievelės sluoksnį išspausti sultis.

Trynius išplakti su 1/3 cukraus pudros, įberti druskos, sudėti citrinos žievelę ir supilti sultis. Kiaušinio baltymus išplakti pamažu įmaišant likusį cukrų. 10 migdolų padėti papuošimui, likusius sumalti. Maltus migdolus sumaišyti su miltais ir moliūgais, supilti trynius ir baltymus.

Kepimo formą išimamu dugnu (maždaug 22 cm diametro) iškloti kepimo popieriumi ir pabarstyti maltais migdolais. Tešlą įkloti į formą, išlyginti ir kepti orkaitėje 60 min.

Iškepusį pyragą išimti iš orkaitės ir palikti per naktį formoje. Kitą dieną pyragą atsargiai išimti, patepti šiltu džemu ir pabarstyti cukraus pudra. Papuošti migdolų riešutais.

Gardžios naujienos
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Rask tau tinkantį receptą

Ingredientai:

300 g Moliūgai
4 vnt. Kiaušiniai
250 g Cukrus
1 vnt. Citrinos
žiupsnelis Druska
200 g Miltai
100 g Migdolai
4 šaukštas Abrikosų džemas
žiupsnelis Cukraus pudra
Porcijos: 4
Sudėtingumas :