Moliūgų ir varškės keksas

 (3)
Moliūgų ir varškės keksas
© Fotolia nuotr.
Pagaminamas per:
65min
Įvertinimas:
2.6667 9
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Gaminimas

Cukrų išsukite su kiaušiniais. Varškę sutrinkite šakute ir sumaišykite su kiaušiniais.

Sudėkite tarkuoto moliūgo tyrę ir grietinę, gerai išmaišykite.

Miltus sumaišykite su kepimo milteliais ir suberkite į tešlą. Gerai išmaišykite.

Įpilkite vanilės ekstrakto ir gerai išmaišykite.

Tešlą sukrėskite į sviestu išteptą kepimo formą ir kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 40-45 minutes.

Leiskite pyragui kiek atvėsti ir tik tada išimkite iš formos.

Glajui į mažą kaitinimo indą supilkite riebią grietinėlę ir cukrų. Maišant užvirkite ir virkite kol pradės tirštėti.

Glajumi apipilkite pyrago viršų ir apibarstykite riešutais.

Gardžios naujienos
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Rask tau tinkantį receptą

Ingredientai:

200 g Varškė
400 g Moliūgai (tyrė)
2 vnt. Kiaušiniai
150 g Miltai
100 g Cukrus
50 g Grietinė
1 šaukštelis Kepimo milteliai
0,5 šaukštelis Vanilės ekstraktas
Glajui
0,5 puodelis Grietinėlė
3 šaukštas Cukrus
sauja Riešutai
Porcijos: 10
Sudėtingumas :