Moliūgų ir ryžių apkepas

Gardus moliūgų apkepas su ryžiais ir parmezano plutele.
© Shutterstock nuotr.
Įvertinimas:
0 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Gaminimas

Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių.

Keptuvėje ant vidutinės ugnies įkaitinkite aliejų, sudėkite svogūną ir česnaką. Pakepinkite 8-10 min, kol suminkštės.

Sudėkite moliūgo kubelius ir ryžius, maišydami minutę pakepinkite. Tada supilkite vyną ir palaukite, kol šis išgaruos. Tada supilkite sultinį.

Pagardinkite druska ir pipirais, uždenkite ir įkiškite į orkaitę. Kepkite 12-15 min, kol išgaruos skystis. Ryžiai turi būti vos vos kietoki, o ne panašūs į košę. Pabarstykite tarkuotu parmezanu bei šalaviju ir dar kelias minutes pakaitinkite.

Patiekite pabarstę tarkuotu parmezanu ir skrudintomis moliūgų sėklomis.

Gardžios naujienos
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Rask tau tinkantį receptą

Ingredientai:

375 g Moliūgai
325 g Ryžiai „Risotto“
125 ml Sausas baltasis vynas
900 ml Daržovių sultinys
100 g Parmezano sūris
žiupsnelis Šalavijai
1 vnt. Svogūnai
3 šaukštas Alyvuogių aliejus
2 skiltelė Česnakai
pagal skonį Druska
žiupsnelis Juodieji malti pipirai
Patiekimui:
50 g Parmezano sūris
25 g Moliūgų sėklos (skrudintos)
Porcijos: 4
Sudėtingumas :