Moliūgų cukatai su prieskoniais

 (3)
Autorius: Edita A.
© Asmeninio archyvo nuotr.
Pagaminamas per:
1440min
Įvertinimas:
3.3333 3
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Gaminimas

Nuvalyti moliūgą, supjaustyti kubeliais, užpilti cukrumi ir palaikyti per naktį. Sekantį rytą į susidariusi sirupą su moliūgu gabaliukais, supilti citrinos sultis, įberti prieskonius, pavirti apie 5 min ir leisti pastovėti apie valandą kol visa masė atvėstų. Nupilti sirupą.

Moliūgo cukatus paprasčiausia džiovinti maisto džiovintuve (aš taip ir darau – užtrunka apie 7 val. Naudojant vidutinį režimą). Tačiau galima juos išdžiovinti ir orkaitėje. Tuomet reiktų kepimo skardas iškloti kepimo popieriumi ir suberti moliūgo gabalėlius. Dėti į įkaitintą 60 laipsnių orkaitę, dureles šiek tiek turi būti praviros, kad išgaruotų drėgmė. Džiovinti apie 3-4 val. Vėliau cukatas reikia laikyti sandariame inde.

Gardžios naujienos
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Rask tau tinkantį receptą

Ingredientai:

4 kg Moliūgai (nuvalyti)
800 g Cukrus
40 ml Citrinų sultys
1 pakelis Prieskoniai karštam vynui
Sudėtingumas :