Moliūgo pyragas su džiovintomis slyvomis

 (4)
Moliūgo pyragas, kuriam ypatingą skonį suteikia džiovintos slyvos.
© Shutterstock nuotr.
Pagaminamas per:
90min
Įvertinimas:
3.5000 2
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Gaminimas

Pirmiausia pagaminame tešlą.

Miltus, druską, cukrų suberiame į dubenį, dedame atšaldytą sviestą ir kapojame plačiu peiliu, kol pasidarys trupinėliai. Įpilame tris šaukštus vandens ir suminkome tešlą.

Suvoliojame ją į rutulį, dedame į maišelį ir kišame valandai (ar bent pusvalandžiui) į šaldymo kamerą.

Moliūgo minkštimą supjaustome ir troškiname garų puode.

Džiovintas slyvas užpilame vermutu (geras vermutas suteikia įdarui neapsakomą skonį ir aromatą), suberiame ir pusę stiklinės cukraus ir vanilinį cukrų ir troškiname pamaišydami ant nedidelės ugnies tol, kol slyvos suminkštėja, o skystis nugaruoja.

Tešlą iškočiojame ir išklojame ja sviestu išteptą ir miltais pabarstytą kepimo formą, suformuodami aplink kraštelius. Įdarui elektriniu mikseriu gerai išplakame kiaušinius su puse stiklinės cukraus. Paskui sudedame grietinę, cinamoną ir šlakelį citrinos sulčių bei šakute sutrintą troškinto moliūgo minkštimą. Vėl gerai išplakame.

Ant tešlos išdėliojame slyvas.

Ant slyvų iškrečiame moliūgų masę.

Dedame į įkaitintą orkaitę ir kepame, kol susiformuos aukso spalvos plutelė, maždaug 45-50 minučių.

Štai ir iškepė!

Gardžios naujienos
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Rask tau tinkantį receptą

Ingredientai:

Tešlai:
2 stiklinė Miltai
žiupsnelis Druska
1 šaukštas Cukrus
200 g Sviestas
3 šaukštas Vanduo
Moliūgų įdarui:
100 g Džiovintos slyvos
1 l Moliūgai (virta tyrė)
1 stiklinė Vermutas
1 pakelis Vanilinis cukrus
1 stiklinė Cukrus
200 g Grietinė
3 vnt. Kiaušiniai
1 šaukštelis Cinamonas
šaukštas Citrinų sultys
Porcijos: 10
Sudėtingumas :