Moliūginis varškės pyragas

Autorius: Edita A.
© Asmeninio archyvo nuotr.
Pagaminamas per:
80min
Įvertinimas:
4.5000 4
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Gaminimas

Trintus sausainius sumaišyti  su ruduoju cukrumi ir tirpintu sviestu. Gauta mase iškloti  torto formos dugną ir šiek tiek kraštus. Forma turi būti ištepta sviestu.

Kiaušinius iki purumo išplakti su cukrumi ir vaniliniu cukrumi.

Varškę išmaišyti su mascarponės sūriu, varške, krakmolu ir sumaišyti su kiaušinių mase.

Smulkiai tarkuotą moliūgą pavirti maišanti apie 10 min.

Į atvėsusius moliūgus įmaišyti ciberžolės  ir  sumaišyti su likusia mase.  Suversti ant sausainių.

Dėti į įkaitintą orkaitę ir kepti apie 45 min.

Valgyti gerai atšaldytą. Galima dekoruoti avietėmis ar kitomis uogomis.

Gardžios naujienos
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Rask tau tinkantį receptą

Ingredientai:

360 g Sausainiai „Selga“ ar „Gaidelis“
1 šaukštelis Ciberžolė
100 g Cukrus
3 vnt. Kiaušiniai
50 g Krakmolas
400 g Varškė
150 g Maskarponės sūris
1 šaukštas Rudasis cukrus
200 g Sviestas
500 g Moliūgai (tarkuoti)
2 šaukštas Vanilinis cukrus
1 sauja Avietės
Porcijos: 8
Sudėtingumas :