MOČIUTĖS RECEPTAS: bandelės su aguonomis

 (2)
Bandelės su aguonomis
© Fotolia nuotr.
Pagaminamas per:
70min
Įvertinimas:
0 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Gaminimas

Įšiltą pieną įmaišykite mieles ir šaukštą cukraus. Palaukite 10 minučių, kol pienas pradės putoti.

Plakant suberkite likusį cukrų ir vieną puodelį miltų. Palikite 30 minučių.

Įmaišykite kiaušinius, ištirpintą sviestą ir druską.

Po truputį įmaišykite miltus (kai tešla nebelips prie dubenėlio sienelių, miltų nebereikia, daugiau neberkite).

Tešlą labai gerai išminkykite, kol ims žvilgėti. Aptepkite aliejumi, uždenkite maistine plėvele ir švariu rankšluosčiu. palikite porai valandų pakilti.

aguonas užpilkite karštu vandeniu, palikite brinkti, kol atvės, nukoškite ir sutrinkite. Sumaišykite su kondensuotu pienu ir išmirkytomis razinomis.

Tešlą vėl gerai išminkykite.

Padalinkite į kelias dalis (kad būtų lengviau iškočioti), iškočiokite ir plačiu puodeliu išspauskite skritulius. Į vidurį dėkite įdarą ir užlenkite kraštelius.

Bandeles sudėkite į kepimo popieriumi išklotą kepimo skardą, aukštais kraštais, arba didelį kepimo indą, viena šalia kitos, bet nesuspauskite.

Palikite 30 minučių, kad bandelės dar pakiltų.

Aptepkite plaktu kiaušiniu ir apibarstykite aguonomis.

Kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 20-25 minutes.

Gardžios naujienos
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Rask tau tinkantį receptą

Ingredientai:

2 puodelis Pienas
1 šaukštas Sausos mielės
0,5 puodelis Cukrus
6 puodelis Miltai
3 vnt. Kiaušiniai
2 šaukštas Sviestas
1 šaukštelis Druska
1 puodelis Aguonos
5 šaukštas Kondensuotas pienas
1 sauja Razinos
Viršui
1 vnt. Kiaušiniai
1 šaukštas Aguonos
Porcijos: 10
Sudėtingumas :