Mititei: iš moldavų virtuvės

© Shutterstock nuotr.
Pagaminamas per:
110min
Recepto kilmė:
Moldovos virtuvė
Įvertinimas:
5.0000 1
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Gaminimas

Česnaką nuvalykite, jautieną nuplaukite ir supjaustykite gabaliukais. Mėsmale sumalkite jautieną, lašinius ir česnakus. Įberkite į faršą druskos, maltos paprikos, juodųjų pipirų, įpilkite šiek tiek mėsos sultinio. Viską gerai išmaišykite.

Faršą nakčiai palikite šaldytuve. Kitą dieną iš jo suformuokite maždaug 10 – 15 cm ilgio dešreles. Jas kepkite ant atviros ugnies, grotelių ar orkaitėje.

Pasiruoškite padažą. Žalumynus nuplaukite ir smulkiai supjaustykite. Česnakus nuvalykite ir sutrinkite su druska iki vienalytės masės. Tuomet įpilkite mėsos sultinio, alyvuogių aliejaus, pipirų ir žalumynų. Išmaišykite. Mititei valgykite su šiuo padažu, pagal išmonę papuoškite.

Gardžios naujienos
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Rask tau tinkantį receptą

Ingredientai:

500 g Jautienos kumpis
50 g Kiaulienos lašiniai
8 skiltelė česnakai
1 šaukštelis Soda
1 šaukštelis Džiovintos saldžiosios paprikos
pagal skonį Druska
1 žiupsnelis Juodieji malti pipirai
1 stiklinė Mėsos sultinys
žiupsnelis Petražolės
žiupsnelis Krapai
3 šaukštas Alyvuogių aliejus
Porcijos: 6
Sudėtingumas :