Minkštutės mielinės bandelės su sūriu

© Shutterstock nuotr.
Pagaminamas per:
120min
Įvertinimas:
0 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Gaminimas

Mieles ištrinkite su cukrumi ir keliais šaukštais šilto vandens.

Dideliame dubenyje sumaišykite 1-1,2 puodelio miltų su druska. Supilkite išsileidusias mieles ir likusį vandenį bei 2 šaukštus sviesto. Išmaišykite, kad gautumėte vientisą tešlą. Pabaigoje suberkite tarkuotą sūrį ir likusius miltus, kad gautumėte minkštą minkomą tešlą.

Tešlą pasidėkite ant miltais pabarstyto paviršiaus ir intensyviai minkykite 5 minutes, kad atsirastų oro burbuliukų. Uždenkite švariu audiniu ir pastatykite šiltai pusvalandžiui.

kai tešla truputį pakils, ją perminkykite ir padalinkite į 13 gabaliukų. Suvoliokite kiekvieną į gražų kamuoliuką ir dėkite ratu į apvalią riebalais išteptą kepimo formą. Uždenkite ją rankšluosčiu ir vėl padėkite pusvalandžiui šiltai, kad pakiltų.

Kai tešla pakils dvigubai, ištepkite viršų plaktu kiaušiniu ir kiškite pyragą į įkaitintą iki 200 laipsnių orkaitę. Kepkite apie 15-20 minučių arba kol švelniai paruduos.

Išimkite pyragą iš orkaitės ir leiskite truputį atvėsti. Skaniausias dar šiltas.

Minkštutės mielinės bandelės su sūriu
© Shutterstock nuotr.
Gardžios naujienos
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Rask tau tinkantį receptą

Ingredientai:

2-2,5 puodelis Miltai
2 šaukštas Cukrus
20 g Mielės
žiupsnelis Druska
3/4 puodelis Vanduo
3 šaukštas Sviestas
3/4 puodelis Čederio sūris tarkuotas
Viršui:
1 vnt. Kiaušiniai
Porcijos: 8
Sudėtingumas :