Mini tortilijų užkandžiai

Mums pastaruoju metu taip jau gaunasi, kad kai “jamam” kokį regioną tai ir darom, kiek pajėgiam. Šiuo metu karaliauja viskas, kas iš Prancūzijos ir Meksikos – o smagiausia yra tai, kad šiandien internete per kelias minutes bet kokiam žinomam ar mažiau žinomam patiekalui pateikti rasite tiek daug variacijų, kad net išsirinkti bus sunku.
© Bubblekitchen
Pagaminamas per:
40min
Recepto kilmė:
Meksikos virtuvė
Įvertinimas:
4.0000 3
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Gaminimas

Viena tokia nepraslydo ir pro mūsų akis – mat jau seniau minėtam Meksikos vakarėliui reikėjo užkandžių ir mislijom, kaip juos pateikti, kad būtų labai patogu valgyti. Pagalbėjo internetas ir rasta mintis užkliuvo taip, kad jau artimiausią dieną prasitestavome, ar mums pavyks taip padaryti. Pavyko kuo puikiausiai ir tai tikrai nereikalauja specialių įgūdžių.

Viskas, ko prireiks – tai keksiukų formelės ir patys paprasčiausi tortilijų blynai, o jau įdaras yra tik jūsų fantazijos reikalas. Mes pasiūlysime kelis savo, galbūt jums patiks.

Taigi norime pasidalinti ir su jumis kaip paprastą tortilijų blyną paversti “keksiuku” ir taip pradžiuginti save ir kitus.

Visa esmė šių mini tortilijų užkandžių yra tortilijų krepšelių paruošimas ir norimu įdaru užpildymas. Tad iš tortilijų blynų išpjauname vienodo dydžio apskritimus, mes naudojome puodelį kaip matą krepšeliui. Su peiliu išpjauname aplink puodelį ir gauname apie 7-8 cm skresmens skrituliukius (iš standartinio blyno gaunasi 3 skrituliukai). Tortilijų skrituliukus sudedame į keksiukų kepimo skardą, viduryje įspaudžiame duobutę ir suformuojam krepšelius.

Tada ruošiame norimus įdarus. Vegatarinį ruošėme iš svogūnų, česnakų, paprikos, pomidorų ir pievagrybių. Visus ingridientus susmulkiname, apkepame aliejuje, kol tampa visai minkšti, pagardiname druska, prieskoninėmis žolelėmis ir pripildome jau paruoštus krepšelius.

Meksikietišką mėsos įdarą ruošėme iš jautienos naminių dešrelių (išspaudus iš dešrelių įdarą), čili pipiro, morkų, svogūnų, česnako, paprikos, gardinom saldžiosios paprikos, rūkytos paprikos milteliais. Ingridientų kiekius siūlome pasirinkti pagal savo skonį.

Krepšelius su įdaru papuošiam keliais griežinėliais juodų alyvuogių ar konservuotais kukurūzais, užtarkuojame gerai besilydančio sūrio (mes naudojome čederio sūrį) ir kepame orkaitėje, įkaitintoje apie 180-200 laipsnių apie 10-12 minučių, kol krepšeliai apskrus.

Mini tortilijų užkandžiai
© Bubblekitchen
Bubblekitchen
Gardžios naujienos
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Rask tau tinkantį receptą

Ingredientai:

6 vnt. Tortilijos
2 sauja Čederio sūris
3 šaukštas Konservuoti kukurūzai
sauja Juodosios alyvuogės
Mėsiškam įdarui:
4 vnt. Dešrelės naminės (jautienos)
2 vnt. Svogūnai
2 vnt. Paprikos
pagal skonį Rūkytų paprikų milteliai
4 skiltelė Česnakai
pagal skonį Aitriosios paprikos milteliai
Vegetariniam įdarui:
2 vnt. Svogūnai
2 vnt. Saldžiosios paprikos
8 vnt. Pievagrybiai
3 vnt. Pomidorai
4 skiltelė Česnakai
žiupsnelis Prieskoninės žolelės
pagal skonį Druska
Sudėtingumas :