Mini frittata su kumpiu

Autorius: Gerda N.


Frittata – itališkas patiekalas, kurio pagrindas yra kiaušiniai. Tradiciškai frittata kepama didesnėje keptuvėje, o pabaigiama kepti orkaitėje. Tačiau tokios asmeninės, mini, frittata yra daug smagiau ir paprasčiau.
© Asmeninio archyvo nuotr.
Pagaminamas per:
15min
Recepto kilmė:
Italijos virtuvė
Įvertinimas:
0 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Gaminimas

Kiaušinį, plėšytą sūrį, pjaustytą kumpelį išmaišyti, pagardinti druska, pipirais. Į mažą keptuvėlę (14 cm skersmens) įpilti šlakelį aliejaus. Supilti pusę kiaušinio su priedais plakinio – iš nurodyto kiekio produktų išeis dvi mini frittata.

Kepti ant vidutinės ugnies. Iš pradžių su mentele apeiti apie kiaušinio mišinį, taip pastumiant jį nuo kraštų. Taip padaryti kelis kartus.

Kai frittata jau bus pakilusi ir beveik iškepusi, mentele ją apversti. Ant viršaus užbarstyti šiek tiek tarkuoto kietojo sūrio, dar šiek tiek pakepti. Skanaus!

Gardžios naujienos
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Rask tau tinkantį receptą

Ingredientai:

1 vnt. Kiaušiniai
pagal skonį druska
pagal skonį Juodieji malti pipirai
sauja Sūrio lazdelės plėšytos
sauja Kumpis
žiupsnelis Kietasis sūris tarkuotas
šlakelis Aliejus
Porcijos: 2
Sudėtingumas :