Migdolinis kokteilis

Šis kur kas sotesnis pusryčių variantas turėtų patikti tiems, kas yra įpratę rytais valgyti jogurtą. Kokteiliai su riešutų pienu suteikia sotumo, tačiau nuo pat ryto neapsunkina skrandžio, o kalcis, magnis, fosforas, vitaminas E ir cinkas, kurių turi migdolai, yra pasisavinami geriau, nes riešutai būna išmirkyti. Kartu su datulėmis toks kokteilis yra idealus užkandis prieš intensyvią treniruotę ar įtemptą dieną.
© Shutterstock nuotr.
Įvertinimas:
0 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Gaminimas

Gaminimas:

Iš vakaro migdolus užmerkite vandenyje. Ryte juos nuplaukite ir įpylę stiklinę vandens gerai sutrinkite trintuvu. Gautą pieną perkoškite, supilkite atgal į trintuvo indą ir dar kartą pertrinkite su datulėmis, cinamonu ir mėtų lapeliais, kol masė taps vienalytė. Datules galite pakeisti šaukšteliu medaus.

Kokteilį galima atšaldyti įdėjus į šaldiklį ar pridėjus ledukų, arba gerti iš karto, papuošus cinamono lazdele ar skiltele kokoso.

Riešutų pienas gali tapti pagrindu bet kokiam maistingam kokteiliui. Jį galima ruošti iš stiklinės vandens ir bet kokių nekepintų riešutų ar sėklų: lazdyno riešutų, sezamų, aguonų, saulėgrąžų, moliūgo sėklų. Prieš trinant riešutus ar sėklas reikia kelias valandas pamirkyti, o sutrynus – perkošti per marlę ar sietelį.

Naujienų prenumerata
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Rask tau tinkantį receptą

Ingredientai:

1 sauja Migdolai
1 stiklinė Vanduo
3 vnt. Datulės
1/2 šaukštelis Cinamonas
žiupsnelis Mėtos (šviežios)
Porcijos: 1
Sudėtingumas :