Mielinių bandelių pyragas - beždžionių duona

 (8)
Autorius: Inga Alenskaitė
© I.Alenskaitės nuotr.
Pagaminamas per:
120min
Įvertinimas:
3.2000 5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Gaminimas

Pieną pašildom iki 30-40 laipsnių. Ištirpdom jame cukrų ir mieles, leidžiam 10-15 minučių kur nors šiltai pabūt – mielės turėtų suputot. Šiaip su sausomis tokių žaidimų žaist neverta, jos puikiai veikia į tešlą įmaišytos kartu su miltais, tačiau aš kildindama šaldytuve vis dar bijau rizikuot ir mieles „pažadinu“. Jeigu jūs drąsesni ir patikrinsit, ar iš anksto neaktyvuotos mielės šaltyje vis tiek dauginasi, praneškit, ačiū.

Ištirpdom ir paliekam kiek praaušt sviestą.

Į suputojusias mieles suberiam stiklinę miltų ir druską. Išmaišom. Palengva pildami įmaišom sviestą. Sudedam likusius miltus ir minkom tol, kol tešla nebelimpa prie rankų, tampa elastinga, o kartais girdėti, kaip sproginėja oro pūslės. Maždaug 8-10 minučių šitai užtrunka.

Dedam tešlą į riebalais (aliejumi ar sviestu) išteptą dubenį, uždengiam rankšluostėliu arba maistine plėvele ir dedam į šaldytuvą mažiausiai dešimčiai valandų (tešla ten tinkama vartojimui išstovi iki dviejų parų!).

Valandą iki gaminimo tešlą ištraukiam ir paliekam kambario temperatūroje atšilt.

Ištirpdom sviestą, cukrų sumaišom su cinamonu (primygtinai nerekomenduoju rudojo keisti paprastu). Susirandam apvalią kepimo formą su skyle ir ištepam ją sviestu. Jeigu tokios neturim, imam bet kokią kitą apvalią kepimo formą (pvz. – nuimamu šonu) ir įstatom į jos vidurį kepimo popieriumi apsuktą skardinę su vandeniu (tuščia gali karštį neteisingai paskirstyt ir degint kepinį). Jeigu forma nėra visiškai sandari, rekomenduoju išklot ją kepimo popieriumi, antraip per sujungimus išbėgs karamelė ir paskui teks ilgai bei nuobodžiai šveist orkaitę.

Miltais pabarstom paviršių, ant kurio kočiosim. Tešlą perminkome ir kočėlo pagalba suformuojame iš jos stačiakampį. Dydis čia nelabai svarbus, tiesiog iškočiojus kokią nors taisyklingą keturkampę figūrą paprasčiau tešlą padalint daugmaž lygiomis dalimis. Aštriu peiliu supjaustome stačiakampį į aštuonias juostas, kiekvieną tų juostų – į aštuonias lygias dalis. Iš viso – 64 tešlos gabalėliais.

Kiekvieną jų pavoliojam tarp delnų, šitaip suformuodami kažką panašaus į rutuliuką, merkiam į sviestą ir apvoliojam cukraus-cinamono mišinį. Dėliojam kepimo formoj palikdami vietos išsipūsti (na, tiesiog labai labai glaudžiai nesudėliokit ir viskas bus puiku).

Uždengiam rankšluostėliu ir paliekam šiltai pusvalandžiui. Įkaitinam orkaitę iki 180 laipsnių ir kepam 35-45 minutes. Ištraukę iš orkaitės leidžiam 5-8 minutes pastovėt, o po to išverčiam į lėkštę. Čia labai ilgai delsti nereikėtų, mat paskui karamelė ims stingti ir gali kilti problemų iš formos iškrapštant. Skanaus.

Gardžios naujienos
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Rask tau tinkantį receptą

Ingredientai:

Tešlai:
3 stiklinė Miltai
250 ml Pienas
65 g Cukrus
7 g Sausos mielės
50 g Sviestas
1/2 šaukštelis Druska
Apvoliojimui:
100 g Sviestas
1 stiklinė Rudasis cukrus
2 šaukštelis Cinamonas
Sudėtingumas :