Mielinės bandelės su sūriu ir žolelėmis

Mielinės bandelės su sūriu ir žolelėmis
Mielinės bandelės su sūriu ir žolelėmis
© Fotolia nuotr.
Pagaminamas per:
90min
Įvertinimas:
0 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Gaminimas

Sūrį sutarkuokite.

Mieles supilkite į pašildytą pieną, suberkite dalį cukraus, pamaišykite ir palikite apie 15 minučių, kol pradės „gyventi“.

Supilkite dalį miltų, išmaišykite, viršų pabarstykite miltais ir palikite, kol padvigubės.

Trynius sumaišykite su likusiu cukrumi ir su žiupsneliu druskos, supilkite į tešlą.

Pilkite sviestą, berkite dar miltų, gerai išmaišykite šaukštu, kad tešla suliptų į vientisą masę.

Paminkykite, jei trūksta, pridėti miltų, kad tešla neliptų prie rankų.

Tešlą palikite šiltai 1 val. pakilti.

Gabalą tešlos iškočioti. Patepkite tirpintu sviestu, pabarstykite sūriu ir prieskoninėmis žolelėmis.

Susukite, kaip vyniotinį, supjaustykite 2 cm. storio griežinėliais.

Patepkite plaktu kiaušiniu.

Leiskite pakilti (apie 15 min) ir kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 20 minučių.

Naujienų prenumerata
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Rask tau tinkantį receptą

Ingredientai:

Tešlai
600 g Miltai
30 g Mielės
2 šaukštas Cukrus
500 ml Pienas
50 g Sviestas
3 vnt. Kiaušinių tryniai
žiupsnelis Druska
Įdarui
50 g Fermentinis sūris
50 g Kietasis sūris
2 šaukštelis Provanso žolelės
Aptepimui
1 vnt. Kiaušiniai
Porcijos: 12
Sudėtingumas :