MEDAUS TORTAS pagal Smetonos laikų receptą

 (11)
Medaus tortas
© Fotolia nuotr.
Pagaminamas per:
120min
Įvertinimas:
3.5294 17
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Gaminimas

Į dubenį įmuškite kiaušinius, suberkite cukrų, supilkite medų. Dubenį įstatykite į karštą vandenį ir plakite, kol masė sutirštės ir pasidarys puri.

Suberkite miltus, su citrinų sultimis sumaišytą sodą, prieskonius ir gerai išminkykite.

Tešlą padalinkite į 4 vienodas dalis ir iškočiokite po paplotį.

Iškočiotus papločius apipjaukite norimomis vienodomis formomis (gali būti ir stačiakampiai ir apskritimai).

Papločius 5 minutes kepkite iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje ir dar 5 minutes iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje.

Atvėsusius papločius sulaistykite stiprios juodos arbatos, romo ir citrinų sulčių mišiniu.

Riebią grietinę iki kremo ruošimo laikykite šaldytuve. Grietinę išsukite su cukraus pudra iki purumo. Suberkite smulkiai tarkuotą citrinos žievelę ir gerai išmaišykite.

Kremu pertepkite papločius ir sudėkite vienas ant kito.

Dėkite į šaldytuvą ir laikykite apie 8 valandas.

Ištraukus iš šaldytuvo likusiu kremu aptepkite torto viršų ir šonus.

Papuoškite smulkintais riešutais ar uogomis.

Gardžios naujienos
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Rask tau tinkantį receptą

Ingredientai:

Biskvitui
5 vnt. Kiaušiniai
5 šaukštas Medus
125 g Cukrus
600 g Miltai
1 šaukštelis Soda
0,5 šaukštelis Citrinų sultys
0,5 šaukštelis Cinamonas
žiupsnelis Juodieji pipirai
Kremui
750 ml Grietinė
1 šaukštas Citrinos žievelė
300 g Cukraus pudra
Sulaistymui
1 stiklinė Juodoji arbata
2 šaukštas Citrinų sultys
1 šaukštas Romas
Porcijos: 12
Sudėtingumas :