Medaus keksas

Sandariame inde šis keksas gali išbūti dvi savaites.
© Shutterstock nuotr.
Įvertinimas:
1.0000 1
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Gaminimas

Medų, sviestą ir cukrų išmaišykite puode ir pakaitinkite ant viryklės, kol viskas ištirps. Kai ištirps cukrus, padidinkite viryklės kaitrumą, o kai užvirs, pavirinkite 1 minutę. Paskui nukelkite nuo viryklės ir palikite 15-ai minučių pastovėti.

Įkaitinkite orkaitę iki 160 laipsnių. Išklokite kepimo formą sviestiniu popieriumi. Į atvėsusią masę įmuškite kiaušinį, išmaišykite. Tada supilkite masę į indą su išsijotais miltais ir prieskoniais. Išmaišykite tešlą ir supilkite į formą. Kepkite keksą 40 – 50 minučių. Norėdami patikrinti, ar iškepęs, įbeskite medinį pagaliuką.

Tegu keksas kiek pravėsta, paskui galite išimti iš kepimo formos ir palikti galutinai atvėsti.

Glajui sumaišykite cukraus pudrą su vandeniu iki tirštos masės, o tada apliekite glajumi keksą. Kai glajus sustings, galite patiekti keksą.

Gardžios naujienos
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Rask tau tinkantį receptą

Ingredientai:

200 g Sviestas
2 šaukštas Medus
80 g Rudasis cukrus
2 vnt. Kiaušiniai
200 g Miltai
1 šaukštelis Kepimo milteliai
1,5 šaukštelis Prieskoniai meduoliams
100 g Cukraus pudra
Porcijos: 8
Sudėtingumas :