Medaus ir varškės pyragas su kepure

Autorius: Ramunė M.




Gardus pyragas tiks bet kuriai progai.
© Asmeninio archyvo nuotr.
Pagaminamas per:
120min
Įvertinimas:
5.0000 1
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Gaminimas

Sviestą ištirpinam, kartu ištirpinam ir medų. Truputuką praaušinam. Tešlą sumaišom, kad būtų tirštoka, dedam į formą ir išlyginam. Aptepam džemu ar uogiene. Čia su juodųjų serbentų džemu.

Varškės įdarą pasukam, kad ištirptų cukrus, gerai išmaišom. Dedam ant tešlos ir kepam 180C temp. 40 minučių.

Tuo tarpu išplakam baltymus likusius su 4 šaukštais (1 baltymui - 1 šaukštas) cukraus. Pyragui iškepus, krečiam ant viršaus, padarom pusneles, sumažiname kaitrą iki 150C ir dar pakepame apie 8 -12 min.

Gardžios naujienos
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Rask tau tinkantį receptą

Ingredientai:

Tešlai:
150 g Sviestas
3 šaukštas Medus
1/2 stiklinė Cukrus
2 šaukštas Grietinė
1 vnt. Kiaušiniai
2 vnt. Kiaušinių tryniai
1 šaukštelis Kepimo milteliai
Miltų tiek, kad tešla būtų tiršta
2 šaukštas Aguonos
Pertepimui:
1 stiklinė Uogienė
Varškės įdarui:
500 g Varškė
1 stiklinė Cukrus
2 vnt. Kiaušinių tryniai
1/2 stiklinė Migdolai susmulkinti
pagal skonį Vanilinis cukrus
Viršui:
4 vnt. Kiaušinių baltymai
4 šaukštas Cukrus
Porcijos: 8
Sudėtingumas :