Makaronai su grybais

100 g makaronų reikia litro vandens ir 10 g druskos. Dedame makaronus tik į verdantį vandenį, verdame ant silpnos ugnies, atvirame puode. Svarbu makaronų nepervirti, tinkamai išvirti jie turi būti šiek tiek kieti.
© Shutterstock nuotr.
Pagaminamas per:
40min
Įvertinimas:
3.0000 2
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Gaminimas

Gaminimas:

Džiovintus grybus 20 minučių pamirkykite karštame vandenyje. Į keptuvę įpilkite tris šaukštus aliejaus ir apkepinkite česnaką bei svogūną. Vandenį nuo grybų supilkite į atskirą indą. Išmirkytus grybus smulkiai supjaustykite. Sudėkite juo į keptuvę, taip pat sudėkite šampinjonus, česnaką ir čiobrelius.

Kepkite, kol grybai gerai iškeps, po to supilkite vyną ir vandenį, kuriame mirko grybai. Sumažinkite ugnį ir palikite padažą troškintis.

Išvirkite makaronus, nusausinkite juos ir vėl sudėkite į puodą. Supilkite 2 šaukštus pirmojo spaudimo alyvuogių aliejaus ir didžiąją dalį parmezano sūrio. Viską gerai išmaišykite. Po to sumaišykite makaronus su padažu.

Patiekdami pabarstykite likusiu sūriu ir papuoškite petražolėmis.

Gardžios naujienos
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Rask tau tinkantį receptą

Ingredientai:

15 g Džiovinti baravykai
4 vnt. Pievagrybiai
5 šaukštas Alyvuogių aliejus
2 skiltelė Česnakai
1 vnt. Porai
žiupsnelis Čiobreliai
6 šaukštas Sausas baltasis vynas
400 g Makaronai
40 g Parmezano sūris
pagal skonį Druska
pagal skonį Juodieji malti pipirai
žiupsnelis Petražolės
Porcijos: 4
Sudėtingumas :