Lietuviškas upėtakis su itališku balzaminiu actu



Ar mėginote kada nors gaminti šaltibarščius Italijoje? Ar bandėte Lietuvoje paruošti tikrą itališką rissoto? Lietuvė Eglė ir italė Frančeska pasiryžusios įrodyti, kad dviejų tautų bendradarbiavimas gali duoti puikių rezultatų. Jeigu tik neprasidės ginčai... Norite sužinoti daugiau Eglės ir Frančeskos nuotykių? Skaitykite 1000receptu.lt FB.
© E.Kupšytės nuotr.
Pagaminamas per:
60min
Įvertinimas:
0 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Gaminimas

Į verdantį vandenį įdėkite druskos, sultinio kubelį, supjaustytą salierą, lauro lapų.

Įdėkite į puodą gerai nuplautus ir išvalytus upėtakius ir virkite 15-20 min.

Griežinėliais supjaustytą svogūną pakepinkite keptuvėje.

Išvirtą žuvį supjaustykite gabaliukais, atidžiai išrinkite kaulus.

Į vieną indą sudėkite išdarinėtą upėtakį, pakepintą svogūną, žiupsnelį druskos, alyvuogių aliejaus ir balzaminio acto. Atsargiai išmaišykite.

Palaikykite 3 valandas vėsioje vietoje ir patiekite.

Lietuviškas upėtakis su itališku balzaminiu actu
© E.Kupšytės nuotr.


Gardžios naujienos
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Rask tau tinkantį receptą

Ingredientai:

2 vnt. Upėtakiai
1 vnt. Salierai
1 vnt. Raudonieji svogūnai
pagal skonį Alyvuogių aliejus
pagal skonį Balzaminis actas
1 vnt. Daržovių sultinys kubeliais
2 vnt. Lauro lapai
pagal skonį Juodieji pipirai
pagal skonį Druska
Porcijos: 2
Sudėtingumas :