Lietiniai su grietine

© Shutterstock nuotr.
Pagaminamas per:
30min
Įvertinimas:
1.0000 1
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Gaminimas

Trynius atskirkite nuo baltymų, baltymus įdėkite į šaldytuvą.

Trynius išplakite su druska ir cukrumi, paskui – su grietine.

Palaipsniui suberkite miltus ir supilkite gazuotą vandenį. Kas kartą kruopščiai išmaišykite.

Išlydykite sviestą, paskui palikite jį atvėsti. Įberkite į tešlą cukraus, sodos, įdėkite 2 šaukštus sviesto. Dar kartą išmaišykite, uždenkite dubenį ir pastatykite 1 val. šiltoje vietoje.

Baltymus išplakite iki standžių putų, juos įmaišykite į tešlą.

Ištepkite keptuvę lydytu sviestu ir kepkite lietinius. Dėkite lietinius į didelį puodą ir laikykite uždengtus, kad neatvėstų, kol visi iškeps.

Gardžios naujienos
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Rask tau tinkantį receptą

Ingredientai:

Patiekalui reikės:
200 g Grietinė
4 vnt. Kiaušiniai
300 g Miltai
1 šaukštelis Cukrus
1 žiupsnelis Soda
pagal skonį Druska
400 ml Gazuotas mineralinis vanduo
Kepmui reikės:
Lydytas sviestas
Porcijos: 6
Sudėtingumas :