Lenkiškas Velykų pyragas – MAZURKA

Mazurka
Mazurka
© Fotolia nuotr.
Pagaminamas per:
60min
Recepto kilmė:
Lenkijos virtuvė
Įvertinimas:
1.7500 4
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Gaminimas

Išsukite minkštą sviestą su cukrumi.

Sudėkite kiaušinių trynius ir gerai išsukite.

Įberkite druskos, citrinos žievelę ir išmaišykite.

Maišant suberkite miltus ir gerai išmaišykite.

Tešlą iškočiokite, ištieskite sviestu išteptos kepimo formos dugną ir šonus.

Kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 25 minutes.

Kol pagrindas kepa, ištirpinkite sviestą, suberkite cukrų ir kaitinant maišykite, kol cukrus ištirps ir masė patamsės.

Nuimkite nuo ugnies ir sumaišykite su džemu.

Užpilkite ant iškepto pagrindo, išlyginkite, pabarstykite migdolų drožlėmis (galite pabarstyti ir smulkintais migdolais).

Kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje dar 10 minučių.

Patiekite jau atvėsusį.

Naujienų prenumerata
Parašykite savo komentarą
arba komentuokite anonimiškai čia
Skelbdami komentarą, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Skaityti komentarus Skaityti komentarus

Rask tau tinkantį receptą

Ingredientai:

Tešlai
100 g Sviestas
1,5 stiklinė Miltai
5 vnt. Kiaušinių tryniai
0,5 stiklinė Cukrus
1 šaukštelis Citrinos žievelė
žiupsnelis Druska
Viršui
1 stiklinė Slyvų džemas
2 šaukštas Sviestas
2 šaukštas Cukrus
5 šaukštas Migdolų drožlės
Porcijos: 10
Sudėtingumas :