Lengvas kaip debesėlis obuolių pudingas

© Shutterstock nuotr.
Pagaminamas per:
60min
Recepto kilmė:
Anglijos virtuvė
Įvertinimas:
4.0000 2
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Gaminimas

Orkaitę įkaitinkite iki 190 0C. Razinas pamerkite į kalvadosą. Sviestu ištepkite formą, kurioje keps pyragas. Obuolius nulupkite ir išpjaukite viduriukus, supjaustykite mažais kubeliais.

Obuolius, trečdalį cukraus, 15 g sviesto pakepinkite keptuvėje. Karts nuo karto pamaišykite. Po kurio laiko suberkite razinas ir supilkite kalvadosą. Dar pakepkite 5-10 min., kol obuoliai suminkštės.

Masę supilkite į kepimo formą, išlyginkite. Leiskite atvėsti. Tuo metu sumaišykite likusį sviestą ir cukrų. Po vieną įmuškite kiaušinį. Jeigu masė ima sluoksniuotis, įberkite dar šaukštą miltų. Po to nuolat maišydami suberkite likusius miltus, citrinos žievelę ir pieno. Jeigu tešla išeis labai tiršta, įpilkite dar šlakelį pieno. Tešlos konsistencija turėtų būti tokia, kad lengvai atsiskirtų nuo šaukšto.

Supilkite tešlą ant obuolių. Pabarstykite smulkintais migdolais arba cukraus pudra. Kepkite 30-35 min. Iš vanilinio cukraus ir grietinės suplakite padažą.

Pudingą reikia valgyti dar šiltą, aplietą vanilės ir grietinės padažu.

Gardžios naujienos
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Rask tau tinkantį receptą

Ingredientai:

50 g Razinos
50 g Kalvadosas
240 g Sviestas
3 vnt. Obuoliai
175 g Cukranendrių cukrus
2 vnt. Kiaušiniai
žiupsnelis Tarkuota citrinos žievelė
150 g Miltai
žiupsnelis Kepimo milteliai
3 stiklinė Pienas
30 g Migdolai
Padažui:
200 g Grietinė
1/2 pakelis Vanilinis cukrus
Porcijos: 4
Sudėtingumas :