Legendinis MEDAUS tortas

 (23)
Už receptą dėkojame skaitytojai Mildai.
Medaus tortas
Medaus tortas
© Shutterstock nuotr.
Pagaminamas per:
70min
Įvertinimas:
3.7000 10
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Gaminimas

Kiaušinius, medų, cukrų, sviestą sudėkite į didesnį dubenį ir 15 min., vis pamaišydami, kaitiname ant garų.

Baigdami kaitinti sudėkite kepimo miltelius.

Dar kiek pakaitinkite, nukelkite nuo garų ir suberkite miltus, greitai ir gerai išmaišykite.

Tešlą atšaldykite (suvyniokite į maistinę plėvelę ir pusvalandžiui dėkite į šaldytuvą) ir padalinkite į 6 dalis.

Plonai iškočiokite ir iškepkite apvalūs biskvitus (prieš kepimą subadyite, formas išspauskite su pyrago forma, kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje po apytiksliai 7-9 minutes).

Iš tešlos likučių iškepkite paprastą lakštą, kurį vėliau sumalsite apibarstymui.

Biskvito lakštus pertepkite kremu, pagamintu iš 1 litro grietinės, 6 šaukštais cukraus pudros ir pusės šaukšto citrinos sulčių (grietinę su cukraus pudra ir citrinų sultimis gerai išsukite).

Aptepkite šoną, viršų, apibarstykite trupiniais, papuoškite.

Prieš tiekiant palaikykite parą laiko šaldytuve.

Naujienų prenumerata
Parašykite savo komentarą
arba komentuokite anonimiškai čia
Skelbdami komentarą, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Skaityti komentarus Skaityti komentarus

Rask tau tinkantį receptą

Ingredientai:

Tešlai
5 puodelis Miltai
1 puodelis Medus
1 puodelis Cukrus
3 vnt. Kiaušiniai
1 šaukštelis Kepimo milteliai
200 g Sviestas
Kremui
1000 g Grietinė
6 šaukštas Cukraus pudra
0,5 šaukštas Citrinų sultys
Porcijos: 12
Sudėtingumas :