Legendinė BAKLAVA su pistacijomis

Baklava su pistacijomis
Baklava su pistacijomis
© Fotolia nuotr.
Pagaminamas per:
70min
Įvertinimas:
0 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Gaminimas

Riešutus susmulkinkite, sviestą išlydykite.

Filo tešlos lakštus padalinkite į penkias dalis.

Sumaišykite visus įdaro ingredientus ir padalinkite juos į 4 porcijas.

Kepimo skardą išklokite viena tešlos lakštų dalimi, dėkite įdaro, uždenkite kitu tešlos sluoksniu, dėkite dar įdaro ir t.t.

Viršutinis sluoksnis turi būti tešlos.

Supjaustykite įstrižai, kad gautumėte nedidelius rombus.

Paruoškite sirupą: sumaišykite visus ingredientus ir pavirkite 5 min.

Apipilkite baklavą puse šio sirupo.

Kepkite iki 175 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 35-40 min.

Apliekite likusiu sirupu ir patiekite.

Naujienų prenumerata
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Rask tau tinkantį receptą

Ingredientai:

1 pakelis Šaldyta filo tešla
Įdarui
1,5 stiklinė Pistacijos
1 stiklinė Rudasis cukrus
1 stiklinė Lydytas sviestas
Sirupui
1 stiklinė Cukrus
1 stiklinė Vanduo
1 šaukštas Citrinų sultys
Porcijos: 4
Sudėtingumas :