Lazanija su lašiša ir daržovėmis

Lazanija bus ypatingai pikantiška, jei naudosite ne šviežios, o rūkytos lašišos filė. Tokiu atveju sūdyti jos nebereikia.
© Shutterstock nuotr.
Pagaminamas per:
60min
Recepto kilmė:
Italijos virtuvė
Įvertinimas:
2.0000 1
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Gaminimas

Daržoves nuplaukite ir nuvalykite. Cukinijas ir baklažaną supjaustykite dviejų mm storio griežinėliais, pasūdykite ir palikite dešimčiai minučių pastovėti. Pomidorus supjaustykite griežinėliais.

Baklažano ir cukinijų griežinėlius nusausinkite. Keptuvėje su nepridegančiu paviršiumi įkaitinkite augalinį aliejų ir jame porcijomis apkepinkite daržovių griežinėlius. Popieriniu rankšluosčiu pašalinkite riebalų perteklių ir apibarstykite juos maltais juodaisiais pipirais.

Pagaminkite padažą. Svogūno galvutes nulupkite ir smulkiai supjaustykite. Nedideliame inde įkaitinkite 40 g sviesto ir jame apkepinkite smulkintą svogūną. Ten pat suberkite miltus ir, pastoviai maišydami, dvi-tris minutes lengvai juos paskrudinkite.

Į indą su svogūnais supilkite baltąjį vyną, žuvies sultinį ir grietinę. Nuolat maišydami, virinkite viską dar tris-penkias minutes. Pagardinkite padažą tarkuotu muskato riešutu, druska ir maltais juodaisiais pipirais.

Lašišos filė nuplaukite, nusausinkite ir supjaustykite į maždaug dvidešimt vienodo storio riekelių. Pabarstykite druska ir maltais juodaisiais pipirais. Žalumynus nuplaukite, nuskabykite nuo stiebelių lapelius ir supjaustykite juos juostelėmis.

Lazanijos lakštus apvirkite pora minučių sūdytame vandenyje ir nuvarvinkite.

Įkaitinkite orkaitę iki 220 laipsnių temperatūros. Kepimo formą sutepkite sviestu. Į kepimo formos dugną įpilkite maždaug penkių mm storio padažo sluoksnį. Išdėliokite keturis lazanijos lakštus.

Lengvai sutepkite juos padažu, o ant viršaus uždėkite pusę kiekio baklažano griežinėlių. Apibarstykite juos vienu trečdaliu trupinto brinzos sūrio ir žalumynų. Panašiu principu sluoksniais išdėliokite lašišos griežinėlius, cukinijas ir pomidorus.

Vėl sutepkite plonu padažo sluoksniu. Po to uždėkite kitus keturis lazanijos lakštus, ant viršaus užliekite ploną sluoksnį padažo, išdėliokite likusius baklažano griežinėlius, antrą trečdalį trupinto sūrio ir žalumynų, likusią lašišą, pomidorų bei cukinijų griežinėlius.

Vėl paviršių sutepkite padažu ir uždenkite paskutiniais keturiais lazanijos lakštais. Ant viršaus užliekite vieno cm storio padažo sluoksnį. Paviršių užbarstykite likusiu trupintu brinzos sūriu ir žalumynų juostelėmis. Pašaukite lazaniją į įkaitintą orkaitę ir kepkite apie 30 minučių.

Iškepusią lazaniją iš orkaitės išimkite, supjaustykite porcijomis ir išdėkite į lėkštes. Likusį padažą galite patiekti atskirai, papuošę šviežiais žalumynais.

Gardžios naujienos
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Rask tau tinkantį receptą

Ingredientai:

Lazanijai:
2 vnt. Cukinijos
1 vnt. Baklažanai
4 vnt. Pomidorai
pagal skonį Druska
4 šaukštas Alyvuogių aliejus
pagal skonį Juodieji malti pipirai
800 g Lašišos filė
1 sauja Petražolės
4 šakelė Šalavijai
10 g Sviestas
12 vnt. Lazanijos lakštai
300 g Brinza
Padažui:
2 vnt. Svogūnai
40 ml Miltai
40 g Sviestas
250 ml Baltas sausas vynas
500 ml Žuvies sultinys
200 g Grietinė
žiupsnelis Muskato riešutai
pagal skonį Druska
pagal skonį Juodieji malti pipirai
Porcijos: 6
Sudėtingumas :