LAZANIJA, kuriai nėra lygių

© Shutterstock nuotr.
Pagaminamas per:
70min
Recepto kilmė:
Italijos virtuvė
Įvertinimas:
3.2000 5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Gaminimas

Morką sutarkuokite, svogūną ir salierą smulkiai supjaustykite.

Daržoves apkepinkite su alyvuogių aliejumi.

Supilkite pomidorų pastą ir ant nedidelės ugnies pamaišydami padažą virkite 35 minutes.

Į dubenį sudėkite faršą, šiek tiek sūrio, įmuškite du kiaušinius, įberkite druskos ir pipirų – viską gerai išmaišykite.

Formuokite nedideles frikadeles, apkepkite jas keptuvėje ir sudėkite ant popierinės servetėlės, kad nutekėtų bereikalingi riebalai.

Lazanijos lakštus apvirkite pasūdytame vandenyje, kad šiek tiek suminkštėtų.

Rikotą išmaišykite su dviem kiaušiniais, galite pagardinti druska.

Kepimo formą ištepkite aliejumi, įpilkite šiek tiek daržovių padažo.

Dėkite pirmą sluoksnį lazanijos lakštų, ant jų pusę frikadelių, užpilkite daržovių padažu.

Tuomet vėl dėkite lazanijos lakštus, ant jų – pusę rikotos, viską apibarstykite sūriu.

Dar kartą pakartokite visus sluoksnius ir ant viršaus užpilkite likusį padažą, užbaigdami tarkuotu sūriu.

Uždenkite lazaniją folija ir kepkite 20-25 minutes iki 180 laipsnių karščio įkaitintoje orkaitėje.

Tuomet foliją nuimkite ir dar kepkite 10-15 minučių, kol viršus gražiai apskrus.

Gardžios naujienos
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Rask tau tinkantį receptą

Ingredientai:

14 vnt. Lazanija (lakštai)
1 vnt. Svogūnai
300 g Vištienos faršas
0,2 vnt. Salierų šakniavaisiai
1 vnt. Morkos
200 g Rikotos sūris
4 vnt. Kiaušiniai
1,5 vnt. Kietasis sūris
1 šaukštas Aliejus
2 skiltelė Česnakai
500 g Pomidorų pasta
pagal skonį Druska
pagal skonį Pipirai
Porcijos: 6
Sudėtingumas :