Lašišos suktinukai su aromatinga bulvių koše

Autorius: Liucina Rimgailė
Tai išties paprastas ir be galo greitai paruošiamas patiekalas, kuris tiks tiek šeimos pietums, tiek ypatingesnei progai.
© Asmeninio archyvo nuotr.
Pagaminamas per:
60min
Įvertinimas:
3.0000 1
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Gaminimas

Lašišą nuplauti, nuimti odelę ir supjaustyti maždaug 3 cm pločio juostelėmis. Gerai pabarstyti druska.

Į smulkintuvą sudėti ingredientus, skirtus pistacijų pesto ir sumalti.

Pagamintą pesto sudėti ant lašišos juostelių ir viską įvynioti į Serrano kumpį.

Suktinukus sudėti į karščiui atsparų indą ir pašauti į iki 190 C įkaitintą orkaitę. Kepti apie 20 min.

Actą pilti į puodą ir kaitinti kelias minutes, kol jo sumažės perpus. Tuomet dėti apelsinų džemą ir virti dar 1-2 min.

Bulves virti, kaip įprastai. Pasūdyti, išvirus sugrūsti.

Į smulkintuvą dėti bazilikus ir mėtas, 2 šauktus bulvių. Viską trumpai malti. Gautą masę sumaišyti su likusiomis bulvėmis.

Lėkštėje dėti bulvės, lašišos suktinukus ir užpilti truputį padažo (jis gan kartus).

skonis
Gardžios naujienos
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Rask tau tinkantį receptą

Ingredientai:

Lašišai:
400 g Lašišos filė
pagal skonį Druska
100 g Kumpis Serrano
Pistacijų pesto:
0,3 stiklinė Pistacijos
sauja Bazilikai
2 šaukštas Parmezano sūris tarkuotas
4 šaukštas Alyvuogių aliejus
Bulvių košei:
4 vnt. Bulvės
0,5 sauja Bazilikai
0,5 sauja Mėtos
pagal skonį Druska
Apelsininiam padažui:
100 g Apelsinų džemas
0,25 stiklinė Baltojo vyno actas
Porcijos: 4
Sudėtingumas :