Lašišos kepsnys su žaliuoju sviestu

© Shutterstock nuotr.
Pagaminamas per:
30min
Įvertinimas:
2.0000 1
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Gaminimas

Prieskonių grūstuvėje sutrinkite pankolio sėklas. Į maisto smulkintuvą sudėkite pusę špinatų, smulkintas pankolio sėklas ir likusias žaliojo sviesto sudedamąsias dalis. Smulkinkite tol, kol gausis vientisa žalia masė.

Įkaitinkite orkaitę (kepsniams bus reikalingas vidutinis karštis).

Lašišos filė gabaliukus iš abiejų pusių pagardinkite druska bei pipirais. Paguldykite folija išklotoje kepimo skardoje. Ant kiekvieno gabaliuko paskirstykite po 2-3 arbatinius šaukštelius žaliojo sviesto.

Orkaitėje žuvį kepkite apie 8-12 minučių. Tada atsargiai išimkite lašišos kepsnius. Skardoje likusių sulčių jums dar prireiks. Pasistenkite, kad, kol ruošite špinatus, lašiša neatvėstų.

Į skardą, kur kepė lašiša, įdėkite truputį sviesto ir likusius špinatus, viską išmaišykite. Dėkite į orkaitę ir kepkite 2-3 minutes.

Lašišos kepsnius patiekite su virtais ryžiais, špinatų pagardu, puikiai tiks ir šviežios daržovės.

Gardžios naujienos
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Rask tau tinkantį receptą

Ingredientai:

Žaliajam sviestui:
1/2 šaukštelis Pankolio sėklos
340 g Špinatai
6 šaukštas Sviestas
4 vnt. Svogūnų laiškai
3 šaukštas Peletrūnai smulkinti
2 šaukštas Parmezano sūris tarkuotas
4 šaukštelis Anyžių likeris
3 skiltelė Česnakai
1/2 šaukštelis Baltojo vyno actas
1/2 šaukštelis Druska
1/2 šaukštelis Juodieji malti pipirai
Kepsniams:
800 g Lašišos filė
1/2 šaukštelis Druska
pagal skonį Juodieji malti pipirai
Porcijos: 4
Sudėtingumas :